Videoer er populære. Alt lige fra underholdning og undervisningsvideoer til guides og how-to-do videoer. Folk vil langt hellere se en video frem for at bruge kræfterne på at læse en lang og teknisk artikel eller et blogindlæg for den sags skyld.

Men hvad skal der egentlig til, for at dine videoer bliver mere synlige i Googles søgeresultater (SERP)?

Hvad skal der til, for at lige netop dine videoer kommer til at skabe mere trafik og i sidste ende øge konverteringsraten på dit website? Det fortæller jeg mere om her…

Hvorfor søgemaskineoptimering på videoer. Video SEO?

Formålet med søgemaskineoptimering af videoer er selvfølgelig at få så gode placeringer i Googles søgeresultater som muligt. Og bruger du YouTube til at hoste dine videoer, kan du både komme til at ranke på Google’s side 1 med dit website og din side på YouTube. Det vil sige, at du har mulighed for at dominere 2 pladser i resultatoversigten. På den måde gør du dig langt mere bemærket og forøger dine chancer for et klik.

Fortæl søgemaskinerne, hvad din video handler om

Som søgemaskine har Google ingen idé om, hvad der sker i din video. Google kan jo ikke se film. Du skal derfor gøre alt, hvad du kan, for at fortælle Google, hvad din video handler om. Det gør du i form af tekst.

Det er derfor vigtigt, at du –

  1. Etablerer meta-information om din video ved at oprette et video-sitemap
  2. Formulerer en beskrivende tekst, som er relevant for din videos indhold.
  3. Teksten placerer du i forbindelse med videoen på dit website eller i et blogpost.

Video SEO. Hvad gør vi?

Videoer er også en god måde at skabe unikt indhold på. Og søgemaskinerne belønner jo dit unikke (tekst)indhold. Mange bruger søgemaskinerne til at lede efter helt specifikke informationer og stiller derfor helt specifikke spørgsmål, som de gerne vil have besvaret via en video.

– Hvad vil folk så søge efter for at finde lige præcis din video?

Ligesom i website SEO er det vigtigt, at du i din video SEO først og fremmest identificerer de søgeord, din målgruppe anvender. Her kan du med fordel benytte dig af Google Keywordplanner og Übersuggest i din Keyword Research.

Og så kan det være en rigtig god idé at spørge dine kunder eller kollegaer om, hvad de ville søge på for at finde lige præcis dét, du tilbyder. Her kan der ofte dukke vendinger op, du måske ikke selv havde tænkt på.

Næste skridt handler om, at du indskriver alle brugbare inputs – søgeord og søgefraser – i den tekst, der knytter sig til din video. Både i videoens titel, filnavn, videobeskrivelse, tags (YouTube) og i de kommentarer, du selv skriver til videoen.

Men du skal også sørge for, at:

  1. Videoen er offentlig og let kan deles på sociale medier
  2. Du tillader kommentarer på det blogpost, hvor din video er embedded og på YouTube
  3. Uploade et transcript/ undertekster til videoen på YouTube
  4. Inkludere et link til dit website i beskrivelsesfeltet, hvis den bliver hostet af YouTube, så dine besøgende kan komme over på dit website
  5. Du får lavet et video XML sitemap til din video, uanset om du hoster videoen på dit eget site eller andre steder, som YouTube, Wistia eller Vimeo. Et video XML sitemap tillægger ejerskabet af videoen til dit website. Registrerer du dit video XML sitemap i Google Webmaster Tools, hjælper du Google med at opdage og indeksere sitemap’ets indhold. Det vil IKKE påvirke din placering i en søgning, men sørge for at din thumbnail bliver vist i søgeresultatet.
  6. Du laver og upload din egen thumbnail, så du er sikker på, at det virkelig skiller sig ud og kan tiltrække endnu flere kliks (CTR)
  7. Du skaber en hulens masse aktivitet om din video ved at sende den ud i nyhedsmails og bruge den i din e-mail signatur. Det gør jeg selv – og det ser sådan ud:
Henrik Brændgaard. Video-signatur

Del, del og del

Til sidst er det bare super vigtigt, at du husker at prioritere online synlighed ved at dele din film på alle de sociale medier, du kan komme i tanke om som Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter og YouTube.

Derudover kan du også promovere din video i form at betalt reklameplads på Facebook, YouTube og via Google Ads.

– Så sæt i gang! Og du er velkommen til at hente al den inspiration, du har brug for, på Videofabrikken.dk.

God fornøjelse! :o)

Skriv en kommentar til artiklen