Skip to main content

Søgemaskineoptimering (SEO), en naturlig linkprofil og et unikt og relevant indhold er den bedste vej til online synlighed.

PR & pressemeddelelser

Meget mere tekst

Der findes mange retningslinjer for, hvordan du skriver den bedste digitale tekst. Én af de vigtigste har søgemaskineoptimering som omdrejningspunkt.

– Når du skriver digitale tekster til din hjemmeside eller webshop, er der ingen entydige regler for, hvor mange gange et søgeord eller en Long Tail skal gå igen i dit indhold. Det afhænger blandt andet af længden på din tekster. Dine sider skal heller ikke indeholde et bestemt antal ord for at opnå en bedre organisk synlighed – en bedre placering på Google – men de skal helst ikke være for ‘tynde’ …

SEO: Sund fornuft er dit bedste redskab

SEO er nemlig mere end at skrive søgeord og Long Tails ind i dine digitale tekster. Det handler om mere end at vide, hvordan du skriver til web. SEO handler om at forstå, hvordan du udvikler og optimere på et indhold, som søgemaskinerne skubber opad i søgeresultaterne, så du opnår maksimal online synlighed.

Og så handler det om at vide, hvordan du skriver call-to-action præget til dine læsere. Hvordan du giver dem lysten til at like dit unikke indhold – linke til det – dele det eller foretage et køb.

Unikt og relevant indhold

Når du skriver tekster til din hjemmeside eller webshop, er det vigtigt, at dit indhold er unikt, så du undgår kopieret indhold eller duplicate content, som det også hedder. Du må altså ikke kopiere den samme tekst ud på én til flere sider. Det ser Google ikke på med milde øjne …

Derudover er en naturlig linkprofil noget af det vigtigste for dit website. En naturlig linkprofil er nemlig med til at øge trafikken til og på dit site, når du får (back)links fra et varieret antal domæner med varierede ankertekster. Det kan du læse mere om i min Ordbog i Søgeoptimering.

Dine tekster skal være lette at scanne

Det er ikke et must, at teksten på din hjemmeside hænger kronologisk sammen som på tryk, hvor du læser oppefra og ned. Digitalt kan din tekst sagtens være delt op i mange små selvstændige afsnit med hver deres overskrift.

Når dine læsere så scanner teksten, er det helt op til dem, hvilke afsnit, de læser, og i hvilken rækkefølge. Hagen er, at dit indhold skal give mening uanset hvad. Det skal være konkret, overskueligt og allerhelst skrevet i en aktiv nutidsform.

Dine digitale tekster og brugervenligheden af din hjemmeside går hånd i hånd

Det er de to elementer, der får mig til at blive på din hjemmeside og udforske den, men som modsat også får mig til at forlade dig.

Det er bestemt ikke uvæsentligt, hvor og hvordan du bliver vist i Googles organiske søgeresultater. Men formår du ikke at fastholde mig, når jeg er på din hjemmeside eller i din webshop, opnår du ikke andet end en høj afvisningsprocent – altså mistede forretningsmuligheder – fordi jeg kun ser den éne side, jeg lander på, før jeg hurtigt smutter igen. En adfærd, der faktisk kan påvirke, hvordan dit website rangerer i søgeresultaterne.

UX ved Line Falcke, tekstforfatter & indehaver af Falcke Digital Kommunikation
Brugervenligheden af dit site er altafgørende! UX ved Line Falcke

Det kræver god indsigt i brugeradfærd at forstå, hvorfor dine kunder lige præcis gør, som de gør, på din hjemmeside eller i din webshop. Og det kræver god indsigt i brugeradfærd at finde ud af, hvor og hvordan du opnår den ønskede adfærd og konvertering.

MEN det er ikke raketvidenskab!

Det handler om, at du suger al den viden til dig, du kan få ud af dine kunder. Og at du bruger den viden konstruktivt til at optimere på hele dit kommunikations-flow.

Det, du skal gøre, er egentligt bare at stille dine kunder en række spørgsmål om dit website kombineret med, at de løser konkrete opgaver på sitet. Og dine spørgsmål skal være super simple. Formålet er jo, at du skal få mig til at tale frit fra leveren.

Kom i godt selskab med …

Digital synlighed og brugervenlighed i din samlede kommunikation

Har du brug for hjælp til dine tekster? Til at tænke digital synlighed og brugervenlighed ind i din historiefortælling? Hos mig bliver du hjulpet helt i mål. Ring eller skriv. Det koster ingenting at drøfte dine udfordringer.

GIV LYD! SÅ TAGER VI EN SNAK