Skip to main content
Gert Rune. Fra knoglekræft til Ironman
Af Line Hornslet Falcke
Tekst & redaktion på bogen: ”FRA KNOGLEKRÆFT TIL IRONMAN”.

Nu skal du høre historien om Gert Rune. Men først … Forestil dig, at du vågner fra et mareridt, hvor du bliver forfulgt. Du vågner med et sæt! Dit hjerte hamrer vildt, indtil du er så klar i hovedet, at du indser, det bare var en drøm. Følelsen i din krop tager pusten fra dig, ikk’?

Forestil dig så, at du er 16 år gammel. Du vågner i en hospitalsseng – kigger ned ad din krop og ser, at der mangler noget dér, hvor dit venstre ben plejer at være. Din dyne ligger helt fladt ovenpå lagenet og dækker absolut ingenting. Nede i fodenden stikker der kun én fod op. Du er vågen, og det er ikke en drøm.

Sådan vågner Gert.

Han er kun 16 år, da han får konstateret knoglekræft. 16 år gammel! Han har hverken fået knallertkørekort eller kysset en pige.

Gert vinder over kræften, men mister sit venstre ben og en stor del af sig selv. “Fra knoglekræft til Ironman” er historien om, hvordan Gerts personlige tragedie bliver hans livs udfordring. En udfordring, der resulterer i, at han, som den første ét-benede dansker, gennemfører en Ironman.

Alt ville være meget bedre, hvis bare jeg var død! 

Sådan tænker Gert mange gange. Det er ingen hemmelighed. Han kunne ha’ givet op, men har alligevel så meget fighter-vilje, at han beslutter sig for at tage kampen op mod sit manglende ben.

Gert Rune, Ironman med KUN ét ben!

I bogen kommer du med på Gerts mentale rejse. Og den går virkelig op og ned. Både i forhold til Gerts personlige udvikling – hvor han har utrolig svært ved at acceptere sig selv med kun ét ben – og til et lettere vanvittigt iværksætterliv, der ender med at spænde ben for ham op til flere gange.

Meeen .., Gert går nu heller ikke ad vejen for at spænde ben for sig selv. Og når han i forvejen kun har ét – ja, så ligger han sgu der!

Gert er en prøvet mand!

Og selvom han i perioder virkelig har levet et rutsjebaneliv, så har han også rigtig mange fede oplevelser med i bagagen:

  • Han har været i landholdstrøjen som elitesvømmer på det danske handicaplandshold
  • Han har deltaget i OL i Barcelona, 1992
  • Han er shipping-uddannet hos Mærsk
  • Han er serie-iværksætter og har startet virksomheder op, som stadig lever i dag (Andre er lagt i graven!)
  • Nåårh, ja! Og så har han gennemført en hel Ironman i tiden 12 timer og 54 minutter
    Gert bliver nummer 1234 ud af 1737 deltagere. Alle andre har 2 arme og 2 ben.

Men helt ærligt: Hvorfor skrive en bog om dit liv allerede nu?

Det er et af de første spørgsmål, jeg stiller Gert, da vi går i gang med forberedelserne til bogen. Og han er ikke sen til at svare:

– Jeg har vundet livet. Alligevel har jeg ofte haft følelsen af, at jeg får trukket en sort plastiksæk ned over hovedet. Ned over mine skuldre og krop. Den store plastiksæk er et billede på de udfordringer, som er kommet på tværs af mit liv. Som har overtaget det og gjort mig handlingslammet.

Heldigvis har jeg oparbejdet en række redskaber til at overvinde sækken. Den store udfordring er nemlig at komme ud ad den igen, når først du er fange derinde i mørket. Den mentale proces, det er, har gang på gang skabt fremdrift i mit liv.

Mit formål med bogen og formålet med mine foredrag er derfor at inspirere andre til at gribe de udfordringer, livet byder. Jeg tror på, at det er igennem udfordringer, vi udvikler os som mennesker.

Og i stedet for at begrænse sig selv handler det om at turde imødekomme udfordringerne. Og arbejde med dem. Jeg siger ikke, at det bliver let, men bare det at finde modet giver livet intensitet og skaber fornyet livsglæde. Det har jeg langt om længe lært, fortæller Gert.

Er du klar - og vil du med?

Gennem historien får du konkrete værktøjer til at klare de udfordringer, du møder i dit liv. Store som små. Du får blandt andet Gert Runes formel:

5 trin til at klare alle udfordringer.

Er du nysgerrig? Så er det nu, du skal snuppe de 2 første kapitler af bogen helt gratis!

Skriv et svar