Skip to main content
Michael Bach Godballe. Specialist i markedsføring og optimering af webshops
Gæsteblogger:
Michael Bach Godballe
Redaktion:
Line Hornslet Falcke

Jeg har lige haft Jesper i røret. Jesper er lidt undskyldende og tøvende, men får alligevel spurgt ind til Google AdWords.

“Jeg forstår ikke rigtigt det dér AdWords, ” siger han. “Og jeg synes efterhånden, det er lidt pinligt at spørge mit netværk, hvad det handler om.”

“Hvad mener du med pinligt? ” spørger jeg.

“Du ved – annoncering på Google har været almindeligt så længe, at jeg synes, jeg burde vide mere om, hvordan det fungerer. Det gør jeg bare ikke. Kan du hjælpe? ”

Hjælp til Google AdWords. Det er lige mig!” siger jeg.

Lad os kaste os ud i en fuldstændig jordnær forklaring af, hvad Google AdWords handler om. Here goes …

Annoncering med Google AdWords. En del af din online markedsføring

Annoncering med Google Adwords handler om at generere målrettet trafik. Det handler om kunsten at få den rigtige trafik. Det betyder, at annoncering med Google AdWords også handler om, at du forholder dig til den trafik, du ikke vil ha’.

AdWords annoncering er en effektiv og økonomisk fordelagtig form for online markedsføring. Den er fordelagtig, fordi den matcher dig som annoncør med potentielle kunder. Lidt lig’som en af de dér fancy dating-apps. Med AdWords annoncering er det derfor en stor fejl at forsøge at ramme bredt på tværs af mange målgrupper. Vi skyder IKKE med spredehagl – ligesom vi heller ikke bruger Google AdWords som branding-værktøj.

Annoncering med Google Adwords følger 3 simple skridt, der sikrer dig et match:

1. En mulig kunde søger efter dit produkt eller din service på Google.
2. Som annoncør tilbyder du produktet eller den service, kunden søger på.
3. Google sørger nu for, at kundens søgning bliver matchet med din annonce for produkt eller service.

Det er da Matchmaking Marketing made in Heaven, hva’?

Din guide til Google Ads

Hvad er så forskellen på Google AdWords og traditionel markedsføring?

Markedsføring på Google med AdWords adskiller sig markant fra andre markedsføringsformer. I traditionel markedsføring er det ofte en hård kamp bare at opnå målgruppens opmærksomhed. På Google står du i en helt anden situation.

På Google bliver dine AdWords-annoncer først vist for målgruppen, når målgruppen aktivt Googler – og på den måde selv viser interesse for dét, du tilbyder. Målgruppen udfører en Google-søgning, fordi de er købeklar.

Du markedsfører dig altså ikke i et støjfyldt rum til mere eller mindre modstridende personer, som ikke har lyst til at købe. Netop derfor er annoncering på Google så uhyr’ effektiv. Din målgruppe vil dig allerede gerne.

Du betaler kun, når nogen klikker på din annonce

AdWords annoncering bygger på princippet Cost Per Click. Det betyder, at du kun betaler, når nogen klikker på din annonce og lander på dit website. Du betaler IKKE når din annonce bare bliver vist. Du betaler først, når modtageren aktivt handler ved at klikke på annoncen.

Det betyder, at du kan få utrolig meget ud af dit budget. Et budget, DU styrer 100 %. DU bestemmer nemlig selv, hvor mange penge du maksimalt vil bruge om dagen. Hvis du vælger et dagsbudget på 50 kr., bliver din annonce vist, indtil der er opnået klik tilsvarende 50 kr. Hvad et klik koster, svinger meget i pris. Det kommer blandt andet an på konkurrence og budget.

Tip til din annoncetekst: Når du skriver en annoncetekst, skal du være så specifik i dit valg af søgeord, at alle andre end din målgruppe falder fra, FØR de klikker. Altså før du kommer til at betale for klik, der aldrig kommer til at give et positivt afkast.

Og når vi taler om søgeord, skal du huske, at de søgeord, Google foreslår, ikke indeholder den baggrundsviden, du har. Du er med til at fodre Google med viden. Google afspejler annoncen eller det søgeord, du selv præsenterer Google for. 
Jo mere specifik du er, jo lavere er konkurrence på dit søgeord eller søgeordssætning. Og jo højere bliver værdien af din annonce. Følger du blindt de forslag til søgeord, Google viser dig i sin søgeordsplanlægning, køber du dyre og knap så værdifulde søgeord.

Konkurrencen er eksempelvis ekstremt høj på søgeordssætningen: Hjælp til Google AdWords. Her koster ét klik over 40 kr.

Tip til din overvågning: Sidder du nu og tænker: "Dejligt. Jeg får vildt mange billige klik via min AdWords kampagne. " Ja, så bør du undersøge, om dit billige søgeord genererer det, du vil opnå. Eller om du sætter penge til? Det gør du ved at overvåge dine søgeord og analysere værdien med Google Analytics.

Dit website skal være klart til at tage imod besøgende

Selvom AdWords annoncering er effektiv og budgetvenlig, er det ikke nok bare at lede en masse besøgende ind på dit website. Dit website skal være klar til at tage imod de besøgende. For din egen skyld er det vigtigt, at:

  1. Der er en høj grad af relevans mellem teksten i din AdWords annonce og teksten på den del af dit website, annoncen lander på. Der er plads til forbedring, hvis dit primære mål er at lede besøgende ind på din forside.
  2. Du guider dine besøgende. Når besøgende kommer fra annoncen og lander på dit website, skal du straks tage hånd om dem og guide dem i den retning, du ønsker. Hvis din call-to-action er at sælge et produkt online, så skal din landing page – din landeside – være optimeret til det. Hvis din call-to-action er, at de besøgende skal kontakte dig, skal dit budskab være bøjet i neon og pege på Kontakt.
  3. Du er beredt! Lige meget hvor meget du annoncerer på Google, opnår du først en optimal konvertering, når dit website og din landing page er gjort klar til at modtage potentielle kunder.

AdWords annoncering, der passer til dig

Vil du vide mere om do’s & don’ts i AdWords annoncering? Eller har du brug for hjælp til den fulde håndtering af din annoncering? I migomedia vælger du den løsning, der passer til dit behov:

  1. Vi etablerer hele din AdWords kampagne fra bunden inklusiv annoncegrupper og annoncer. Fuldt gennemskueligt.  Vi overvåger kampagnen, optimerer den og rapporterer på den.
  2. Du får rådgivning om optimering af dine eksisterende kampagner og en eventuel gennemskrivning.
  3. Du har valgt selv at håndtere din AdWords annoncering. Du får råd og vejledning i, hvordan du skal arbejde med annonceringen fra opsætning af din konto over AdWords Research og tekstforfatning til afrapportering og optimering.

Det var ordene! Jesper fik et bedre indblik i, hvad annoncering på Google med AdWords er for en størrelse, og hvad du kan bruge Google AdWords til i din online markedsføring.

Det håber jeg også, du er har fået. Ellers gi’ lyd!

Skriv et svar