1. Hvordan skriver du en god tekst til din LinkedIn profil?

2. Hvordan skriver du en god indledende tekst om dig og dét, du står for?

3. Er der retningslinjer for, hvad teksterne på LinkedIn konkret skal indeholde, og hvor lange de må være?

4. Hvilke virkemidler er med til at skabe en nærværende LinkedIn profil? En profil, der i ord viser, hvem DU er?

 

De 4 punkter får du et dybt indblik i her i artiklen, hvor det kommer til at handle om, hvordan du skriver god tekst til din LinkedIn profil.

Lad os sammen spidse blyanten og nørde løs! 🤓

Men før vi går i krig, skal du møde René Mammen.

René er nemlig årsagen til, at den hér artikel ser dagens lys. Det er ham og hans udfordringer med LinkedIn, vi kommer til at tage udgangspunkt i.

René er ikke vild med at skrive om sig selv og sine mange bedrifter. Og det er faktisk lidt synd, når nu han er verdensmester i at hjælpe dig med at få et bedre økonomisk overblik og flere penge på kontoen.

René er uafhængig økonomisk rådgiver – indehaver af F10 Finans og så er han uddannet økonom, pensionsrådgiver og forsikringsmægler. Han er faktisk lidt af en tusindkunstner, når det handler om at få din private formue til at vokse!

Ham vil du gerne møde, vil du ikk’?

Jeg har ingen aktier i René. Men jeg ved fra min egen økonomi, at når han arbejder sig hele vejen rundt om din private formue, får du flere penge imellem hænderne. Enten nu eller når du rammer pensionsalderen.

René totalrådgiver nemlig på din bolig, dine pensioner og investeringer. I modsætning til at delrådgive.

Jeg møder René ved et tilfælde. Via netværk. Vi connecter på LinkedIn. Og noget af første, René spørger mig om, er:

Hvordan bli’r jeg H. C. Andersen på LinkedIn? Ligesom dig. Hvordan skriver jeg en god tekst til min LinkedIn profil?

“Det er da bare noget, du gør”, er ikke lige det svar, René forventer at få, så jeg går i tænkeboks …

Og i dag er mit samarbejde med René om teksten til hans LinkedIn profil blevet til 3 praktiske råd, jeg gerne vil dele med dig.

Du får derfor nu mine råd til, hvordan du kommer godt i gang med at skrive den gode tekst til din LinkedIn profil ↓

Få hjælp til dine tekster af tekstforfatter, Line Falcke

RÅD 1 – Find dine søgeord og brug dem i teksten

Ligesom du skriver SEO-strategiske tekster til Google, når du gerne vil have en god placering på Googles side 1 med et bestemt søgeord som omdrejningspunkt – ja, så skal din LinkedIn profil også indeholde de søgeord, der fremhæver de kompetencer, du har. Søgeord, som fremhæver de opgaver, du løser.

Side om side med den titel du har og dem, du har haft. HVIS de er relevante for din målgruppe!

Du kan altså med fordel skrive dine søgeord ind i:

 1. din overskrift, som du finder under dit navn
 2. din OM-tekst, som også bliver kald for resumé
 3. hele dit erfaringsgrundlag fordelt på jobs, stillingsbetegnelser og erfaringer som frivillig
 4. dine kompetencer og anderkendelser
 5. dine præstationer.

Under din Erfaring er det ikke et must, du fortæller, at du har slået dine folder som flaskedreng eller tankpasser, hvis den erfaring ikke er relevant for din målgruppe. Altså for dem, du gerne ser, læser din profil.

Hvis erfaringen ikke støtter direkte op om dit formål med din profil, er der ingen grund til at bruge krudt på den. Intet ondt om de nævnte erhverv i øvrigt. Jeg har selv været dér.

Brug gerne så mange søgeord som muligt – og tænk over, hvilke ord din målgruppe fokuserer på, når de leder efter én som dig. Og spørg dem, hvis du er i tvivl. Oprigtig interesse er altid en god indgangsvinkel til dialog.

René er Uafhængig Økonomisk Rådgiver & Indehaver af F10 Finans, Investering og Pension. Her har vi allerede en del søgeord at arbejde med.

Min søgning på “Økonomisk rådgiver” ser sådan ud:

Økonomisk rådgiver

Personligt er jeg ikke den store fan af, at du under dit navn bruger din overskrift på at beskrive, hvad du kan hjælpe mig med.

Jo, det er voldsomt moderne. I min optik, bliver det hurtigt påtaget på den ufede måde. Mest af alt fordi, jeg alligevel ikke kan gennemskue, hvad det reelt er, du kan hjælpe mig med.

Omvendt er det også ekstremt intetsigende, når en CEO kun betegner sig selv som “CEO”. Intetsigende for mig. Sikkert ikke for ham, der udelukkende identificerer sig med sin titel. Og som gerne vil findes på den i søgninger – ikke mindst …

RÅD 2 – Skriv til din målgruppe. Husk, at du skriver til mennesker og væk så vores følelser!

Du er nødt til at kende din målgruppe for at kunne sætte dig i deres sted og møde dem dér, hvor de er. Det er derfor en god idé at gøre sig tanker om, hvad du vil med din profil:

 1. Måske er du jobsøgende og leder med lys og lygte efter et nyt?
 2. Måske er du i job, men vil gerne være synlig over for Headhuntere?
 3. Måske er du selvstændig og bruger LinkedIn til at dele ud af din viden med henblik på at sælge et produkt eller en ydelse på sigt?

Mulighederne er mange, men ét er sikkert: Du skriver til mennesker. People-2-people. Det handler derfor om at være menneskelig i din præsentation af dig selv i din tekst Om dig.

Lad for Guds skyld være med at spilde pladsen på tomt ordskvalder om dine team-orienterede og resultat-fokuserede kvalifikationer.

Din tekst om dig virke bedst, når du formår at sætte dig ud over dig selv og dit eget behov for at fortælle, hvor fed, du selv synes, du er.

Og hvorfor så egentlig det?

Jo, fordi selvom din profil handler om dig, er det vigtigt, at du kan skrive om dig selv på andres præmisser. At du kan vække FØLELSER!

Nu råber jeg lidt, det ved jeg – men rigtig ofte er handling bare direkte afledt af følelser. Både på godt og ondt. Hvorfor ikke udnytte den effekt?

Det er derfor vigtigt, at du formår at vinkle din OM-tekst, så du vækker (positive) følelser hos din målgruppe – så du giver dem et indhold, de kan bruge til noget konkret.

Din målgruppe skal kunne forstå dit budskab. De skal finde det relevant, OG så skal de handle på det.

At du har en call-2-action og rent faktisk har beskrevet, hvad det er, du gerne vil have, læseren af din profil skal gøre, er ingen skam!

Du har i øvrigt 2.000 tegn at gøre godt med, når du skriver din OM-tekst til LinkedIn.

RÅD 3 – Beskriv dit "Why". Åbningsreplikkerne i teksten OM dig skal vise hvem, DU er

Du får din OM-tekst til at afspejle din personlighed ved at besvare spørgsmål som:

 1. Hvorfor beskæftiger du dig med dét, du gør?
 2. Hvad brænder du for som menneske? Og som virksomhed?
 3. Hvorfor skal jeg samarbejde med dig? Ansætte dig? Være din kunde? Præcisér den værdi, du giver mig.
 4. Hvad er formålet med dit arbejde? Med det, du gør?
 5. Hvad handler dit arbejde om?
 6. Hvad gør du, når du ligner alle andre, der er i et job som dit?
 7. Hvorfor er du her som virksomhed? (Hvis du er selvstændig)

Det kan sagtens være en udfordring at skrive om sig selv. Og med René startede vi helt fra bunden! Han har hverken et resumé om sig selv eller en særlig flatterende beskrivelse af sine professionelle erfaringer, da vi mødes.

René kommer derfor i forhør hos mig.

Han har nemlig mere lyst til at give dig et bedre økonomisk overblik og flere penge på kontoen, end han har til at skrive sin egen tekst til LinkedIn.

Jeg fatter pennen og oplever ret hurtigt, at jeg er nødt til at gå på kompromis i udvælgelsen af Renés mange guldkorn.

Mit job handler trods alt om at skrive både på målgruppens og mediets præmisser. Sååå – selvom denne pointe er én af mine personlige favoritter, ryger den ud:

Line, siger René på klingende sjællandsk –

At have en sund økonomi betyder ikke, at du skal være gældfri. Det må du for alt i verden ikke gå hen at blive! Det koster dig en formue i SKAT at blive gældfri. Du bli'r aldrig rig af de penge, du tjener. Du bli'r rig af de penge, du sparer i SKAT!

En fantastisk pointe, jeg fravælger, fordi den dufter lige lovlig meget af Glistrup – og fordi det trods alt er vigtigere at beskrive den sikkerhed, der er i, at René er personlig godkendt af Finanstilsynet.

Renés OM-tekst til LinkedIn lyder sådan her:

I dag er økonomisk rådgivning ikke omfattet af et krav om licenser.

Søger du investerings- eller pensionsrådgivning hos en uafhængig økonomisk rådgiver, som ikke er godkendt af Finanstilsynet, får du en rådgiver, som ikke er omfattet af Finanstilsynets licenser.

Det betyder, at du ikke er dækket af en ansvarsforsikring, hvis rådgivningen går galt.

Den sikkerhed får du hos mig. Jeg er personlig godkendt af Finanstilsynet, hvilket gør, at min rådgivning er omfattet af 2 forskellige ansvarsforsikringer på investering og pension.

Fordi jeg er uddannet økonom, pensionsrådgiver og forsikringsmægler, har jeg flere forskellige strenge at spille på, når det handler om at få din private formue til at vokse. Mit arbejde handler om at rådgive dig på:

 • DIT bankområde
 • DIT pensionsområde
 • DIT økonomiområde
 • DIT risikoområde
 • DIT skatteområde.

Og når vi taler om risiko, er fast ejendom placeret i en investeringsmæssig ”mellemrisiko”. Ikke høj som aktier eller lav som obligationer.

Ud fra din personlige risikoprofil tegner jeg et risikobillede af alle dine værdier. Har du en for lav risiko-profil, mister du penge i din formue. Det billede skal vi have korrigeret!

I min Totalrådgivning arbejder vi med hele din private formue. En formue, jeg hjælper dig med at øge betragteligt, fordi vi både arbejder med din bolig, dine pensioner og investeringer.

Det, der udløser et givtigt resultat, er, at vi kommer hele vejen rundt om din private formue i modsætning til at delrådgive på bolig, pensioner og investeringer.

Ved målrettet at tænke i Totalrådgivning får vi din formue 2 til 3 gange igen over en 10-årig periode. Urealistisk? Bestemt ikke! Min rådgivning bygger på det strategiske fundament, der har fået min egen private formue til at vokse.

Det, synes jeg, er meget realistisk.

Når vi indgår et samarbejde, bliver jeg din mægler og din stemme udadtil. Jeg forhandler på dine vegne i enhver dialog, der omhandler din private formue.

Ring og lad os tage en snak! (+45) 41 44 18 39.

*****

Det var ordene for denne gang. Jeg håber, du er blevet inspireret!

Du kan læse hele Renés profil på LinkedIn her. Og har du lyst til økonomisk sparring, er du meget velkommen til at give ham et kald ☎

*****

PS. Er du på udkig efter idéer til, hvordan du arbejder med alle aspekter af din LinkedIn profil?

I så fald vil jeg anbefale dig at kigge Morten Vium op under skørterne.

Mortens kursus i Strategisk Networking på LinkedIn. Den digitale vej til nye relationer og nye kunder klæ’r dig godt på til at opbygge en professionel LinkedIn profil. Lavpraktisk og håndgribeligt.

Du får endda en række tips til, hvordan du bruger din profil til netværk og personlig digital branding.

Skriv en kommentar til artiklen