Nu skal du møde René Mammen.

René er verdensmester i at hjælpe dig med at få et bedre økonomisk overblik og flere penge på kontoen. Ham vil du gerne møde, vil du ikk’?

Det kommer du i hvert fald til her, hvor det er ham og hans LinkedIn profil, der står for skud.

René er uafhængig økonomisk rådgiver. Han er min økonomiske rådgiver, indehaver af F10 Finans og så er han uddannet økonom, pensionsrådgiver og forsikringsmægler. Han er lidt af en tusindkunstner, når det handler om at få din private formue til at vokse!

Jeg har ingen aktier i René. Men jeg ved fra min egen økonomi, at når han arbejder sig hele vejen rundt om din private formue, får du flere penge imellem hænderne. Enten nu eller når du rammer pensionsalderen. René totalrådgiver på din bolig, dine pensioner og investeringer. I modsætning til at delrådgive.

Jeg møder René ved et tilfælde. Via netværk. Vi connecter på LinkedIn. Og noget af første, René spørger mig om, er:

Hvordan bli’r jeg H. C. Andersen på LinkedIn? Ligesom dig. Hvordan skriver jeg en god tekst til min LinkedIn profil?

“Det er da bare noget, du gør”, er ikke liiige det svar, René forventer at få, så jeg går i tænkeboks:

 1. For hvordan skriver du egentlig en god tekst til din LinkedIn profil? Hvordan skriver du et godt resumé?
 2. Er der retningslinjer for, hvad teksterne konkret skal indeholde?
 3. Hvilke virkemidler er med til at skabe en nærværende LinkedIn profil? En profil, der i ord viser, hvem DU er?

Det skal vi kigge nærmere på her, hvor det kun kommer til at handle om tekst til din LinkedIn profil. Er du på udkig efter idéer til, hvordan du arbejder med alle aspekter af profilen, vil jeg anbefale dig at kigge Morten Vium op under skørterne.

Mortens kursus i Strategisk Networking på LinkedIn. Den digitale vej til nye relationer og nye kunder klæ’r dig godt på til at opbygge en professionel LinkedIn profil. Lavpraktisk og håndgribeligt. Du får endda en række tips til, hvordan du bruger din profil til netværk og personlig digital branding.

Tilbage til René! Og til mine 3 praktisk råd til, hvordan du kommer i gang med at skrive den gode tekst til din LinkedIn profil.

Få hjælp til dine tekster af tekstforfatter, Line Falcke

RÅD 1 – Find dine søgeord og brug dem i teksten!

Ligesom du skriver SEO-strategiske tekster til Google, når du gerne vil have en god placering på Googles side 1 med et bestemt søgeord som omdrejningspunkt – ja, så skal din LinkedIn profil også indeholde de søgeord, der fremhæver de kompetencer, du har. Som fremhæver de opgaver, du kan løse. Side om side med den stillingsbetegnelse du har og dem, du har haft. HVIS de er relevante for din målgruppe!

Under Experience eller Erfaring er det ikke et must, du fortæller, at du har slået dine folder som flaskedreng eller tankpasser, hvis den erfaring ikke er relevant for din målgruppe. For dem, du gerne ser, læser din profil. Hvis erfaringen ikke komplementerer dit formål med din profil. Dit Why. Intet ondt om de nævnte erhverv i øvrigt. Jeg har selv været dér.

Brug gerne så mange søgeord som muligt – og tænk over, hvilke ord din målgruppe bruger, når de søger. Spørg dem! René er Uafhængig Økonomisk Rådgiver & Indehaver af F10 Finans, Investering og Pension. Her har vi allerede en del søgeord at arbejde med.

Min søgning på “Økonomisk rådgiver” ser sådan ud:

Økonomisk rådgiver

Personligt er jeg ikke den store fan af, at du under dit navn beskriver, hvad du kan hjælpe mig med.

Jo, det er voldsomt moderne. I min optik, er det påtaget på den ufede måde. Mest af alt, fordi jeg ofte alligevel ikke kan gennemskue, hvad det reelt er, du kan hjælpe mig med. Omvendt er det også ekstremt intetsigende, når en CEO kun betegner sig selv som “CEO”. Intetsigende for mig. Sikkert ikke for ham, der udelukkende identificerer sig med sin titel. Og som gerne vil findes på den i søgninger – ikke mindst …

RÅD 2 – Målgruppe! Hvem er det, der gerne må blive opstemt af at læse din profil. Og kontakte dig - naturligvis?

Du er nødt til at kende din målgruppe for at kunne møde dem dér, hvor de er. Det er derfor en god idé at gøre sig tanker om, hvad du vil med din profil:

 1. Måske er du jobsøgende og leder med lys og lygte efter et nyt?
 2. Måske er du i job, men vil gerne være synlig over for Headhuntere?
 3. Måske er du selvstændig og bruger LinkedIn til at dele ud af din viden med henblik på at sælge et produkt eller en ydelse?

Mulighederne er mange, men ét er sikkert: Du skriver til mennesker. People-2-people. Det handler derfor om at være menneskelig i din præsentation af dig selv i dit Summary eller Resumé.

Lad for Guds skyld være med at spilde pladsen på tomt ordskvalder om dine team-orienterede og resultat-fokuserede kvalifikationer. Dit Summary virke bedst, når du formår at sætte dig ud over dig selv og dit eget behov for at fortælle, hvor fed, du selv synes, du er.

Og hvorfor så egentlig det?

Jo, fordi selvom din profil handler om dig, er det vigtigt, at du kan skrive om dig selv på andres præmisser. At du kan vække FØLELSER! Nu råber jeg lidt, det ved jeg – men rigtig ofte er handling bare direkte afledt af følelser. Både på godt og ondt. Hvorfor ikke udnytte den effekt?

Det er derfor vigtigt, at du formår at vinkle dit Summary, så du vækker (positive) følelser hos din målgruppe – så du giver dem et indhold, de kan bruge til noget konkret. Din målgruppe skal kunne forstå dit budskab. De skal finde det relevant, OG så skal de handle på det. At du har en call-2-action og rent faktisk har beskrevet, hvad det er, du gerne vil ha’, læseren af din profil skal gøre, er ingen skam!

RÅD 3 – Beskriv dit "Why". Din åbningsreplik skal vise hvem, DU er

Du får dit Summery til at afspejle din personlighed ved at besvare spørgsmål som:

 1. Hvorfor gør du det, du gør?
 2. Hvad brænder du for som menneske? Og som virksomhed?
 3. Hvorfor skal jeg samarbejde med dig? Ansætte dig? Være din kunde? Præcisér den værdi, du tilfører.
 4. Hvad er formålet med dit arbejde? Med det, du gør?
 5. Hvad handler dit arbejde om?
 6. Hvad gør du, når du ligner alle andre, der er i et job som dit?
 7. Hvorfor er du her som virksomhed? (Hvis du er selvstændig)

Det kan sagtens være en udfordring at skrive om sig selv. Og med René startede vi helt fra bunden! Han havde hverken et Summary eller en særlig flatterende beskrivelse af sin Professionelle erfaring eller Experience.

René kommer i forhør hos mig. Han har nemlig mere lyst til at gi’ dig et bedre økonomisk overblik og flere penge på kontoen, end han har til at skrive sin egen tekst til LinkedIn.

Jeg fatter pennen og oplever ret hurtigt, at jeg er nødt til at gå på kompromis i udvælgelsen af Renés mange guldkorn. Mit job handler trods alt om at skrive både på målgruppens og mediets præmisser. Såå – selvom denne pointe er én af mine personlige favoritter, ryger den ud:

Line, siger René på klingende sjællandsk –

At have en sund økonomi betyder ikke, at du skal være gældfri. Det må du for alt i verden ikke gå hen at blive! Det koster dig en formue i SKAT at blive gældfri. Du bli'r aldrig rig af de penge, du tjener. Du bli'r rig af de penge, du sparer i SKAT!

En fantastisk pointe, jeg fravælger, fordi den dufter lige lovlig meget af Glistrup – og fordi det trods alt er vigtigere at beskrive den sikkerhed, der er i, at René er personlig godkendt af Finanstilsynet.

Renés Summery lyder sådan her:

I dag er økonomisk rådgivning ikke omfattet af et krav om licenser. Søger du investerings- eller pensionsrådgivning hos en uafhængig økonomisk rådgiver, som ikke er godkendt af Finanstilsynet, får du en rådgiver, som ikke er omfattet af Finanstilsynets licenser. Det betyder, at du ikke er dækket af en ansvarsforsikring, hvis rådgivningen går galt.

Den sikkerhed får du hos mig. Jeg er personlig godkendt af Finanstilsynet, hvilket gør, at min rådgivning er omfattet af 2 forskellige ansvarsforsikringer på investering og pension.

Fordi jeg er uddannet økonom, pensionsrådgiver og forsikringsmægler, har jeg flere forskellige strenge at spille på, når det handler om at få din private formue til at vokse. Mit arbejde handler om at rådgive dig på:

 • DIT bankområde
 • DIT pensionsområde
 • DIT økonomiområde
 • DIT risikoområde
 • DIT skatteområde.

Og når vi taler om risiko, er fast ejendom placeret i en investeringsmæssig ”mellemrisiko”. Ikke høj som aktier eller lav som obligationer. Ud fra din personlige risikoprofil tegner jeg et risikobillede af alle dine værdier. Har du en for lav risiko-profil, mister du penge i din formue. Det billede skal vi have korrigeret!

I min Totalrådgivning arbejder vi med hele din private formue. En formue, jeg hjælper dig med at øge betragteligt, fordi vi både arbejder med din bolig, dine pensioner og investeringer. Det, der udløser et givtigt resultat, er, at vi kommer hele vejen rundt om din private formue i modsætning til at delrådgive på bolig, pensioner og investeringer.

Ved målrettet at tænke i Totalrådgivning får vi din formue 2 til 3 gange igen over en 10-årig periode. Urealistisk? Bestemt ikke! Min rådgivning bygger på det strategiske fundament, der har fået min egen private formue til at vokse. Det, synes jeg, er meget realistisk.

Når vi indgår et samarbejde, bliver jeg din mægler og din stemme udadtil. Jeg forhandler på dine vegne i enhver dialog, der omhandler din private formue.

Ring og lad os tage en snak! (+45) 27 85 50 82.

Det var ordene!

Jeg håber, du er blevet inspireret! Du kan læse hele Renés profil på LinkedIn.

Og har du lyst til økonomisk parring, er du meget velkommen til at gi’ ham et kald …

Skriv en kommentar til artiklen