EdgeRank findes ikke. Nu fokuserer Facebook på adfærd

Af Line Hornslet Falcke

En æra er bragt til ende! Facebook EdgeRank findes ikke… Og efter en ansættelse i Hemmelighedernes kammer hos selveste Facebook siger Mikael Lemberg, Advertising Director hos Komfo ApS:

– Ja, jeg er ikke bange for at indrømme, at jeg også selv tidligere har siddet forrest på Edgerank-vognen. Jeg er dog blevet klogere i mellemtiden og indrømmer gerne i dag – jvf. nærværende artikel – at jeg dengang tog fejl.

Facebook belønner ægte engagement

Ifølge Lemberg bygger en god Facebook-strategi på en forståelse af, hvilken adfærd Facebook værdsætter, og hvilken adfærd de bekæmper.

Du kan bruge oceaner af timer på dagligt at ”game” systemet, men hvis din strategi ikke skaber ægte engagement og reel brugertilfredshed, kan du være sikker på, at du bliver straffet af Facebook meget hurtigt.

“Like-og-del”-konkurrencer skader mere end de gavner
Når Mikael Lemberg taler om synlighed på Facebooks newsfeed, er det vigtigt at forstå, at tiltag som ”Like-og-del”-konkurrencer allerede nu bliver betragtet som spammende adfærd. En sådan adfærd gør, at din Facebook-side bliver mindre synlig på dine venners nyhedsside. Facebook skruer altså automatisk ned for din fremtidige reach.

 

Reach. Når din adfærd og synlighed går hånd i hånd

Fundamentet i at opnå et positivt reach og en bred synlighed er at forstå, at det IKKE handler om at poste flere billeder, stille flere spørgsmål og skrive oftere. Har din Facebook-side en spammende adfærd, som øvrige brugere reagerer negativt på, bliver du straffet i dit reach – uanset hvor meget eksperterne snakker om EdgeRank.

Forstår du, hvad Facebook definerer som spam, kan du både tre- og firedoble dit reach uden negative konsekvenser.

Kommunikationsforum.dk kan du læse meget mere om EdgeRank-myterne. Og så får du gode råd til, hvordan du skal opføre dig på Facebook for at opnå et positivt reach.