AuthorRank. Når SEO handler om dig og dit kvalitetsindhold

Af Line Hornslet Falcke

Måske har du også undret dig over, at nogle søgeresultater i Google dukker op ledsaget af et billede af forfatteren eller af et virksomhedslogo? Og måske tænker du: Hvordan bliver mine digitale indlæg synlige i Googles resultatoversigt sammen med mit billede? Læser du videre, får du svaret…

For at gøre Google+ til et attraktivt socialt medie for skribenter, bloggere, debattører og alle andre, der gerne vil manifesterer sig som autoritet inden for en branche eller et emne, har Google indført det, jeg kalder Noget-for-noget princippet. Et princip eller initiativ, hvor du som forfatter til hyppigt og konsekvent kvalitetsindhold bliver belønnet med en høj AuthorRank.

Her er det Grosen Friis, Senior SEO konsulent og partner hos onlinepartners, der står for skud:

Hvad er AuthorRank?
Author = forfatter // Rank = kendskab

Indtil nu har søgemaskineoptimering (SEO) primært handlet om at få sit domæne så højt op på Googles page 1 som muligt – og det gør det sådan set stadig. – Men med AuthorRank bliver spillereglerne for SEO ændret. De fleste, der har lugtet til SEO, ved, at Content is King. – Men nu er det ikke længere kun dit gode og unikke indhold, der betyder noget for dit websites eller din blogs placering i søgemaskinernes resultatoversigt (SERP).

Med AuthorRank handler SEO også om kendskabet til dig som forfatter. Både som autoritet og forgangsmand inden for din branche eller det emne, du vil vise, du faktisk ved noget om.

Sådan får du en høj AuthorRank
Samtidig med at Google gerne vil udbrede kendskabet til og brugen af Google+, vil Google også gerne identificere og belønne de personer (Authors), der konsekvent og hyppigt producerer og deler kvalitetsindhold. Altså et indhold, der er så interessant, at det bliver fulgt, liket, tweetet, delt på Google+, Facebook og LinkedIn og måske endda får et +1.

Din Google+ profil er omdrejningspunktet for hvor høj en AuthorRank, du får opbygget i forhold til din branche og dit valg af emne. Google bruger altså oplysningerne fra din Google+ profil til at afgøre dit forfatterskab. Ud over at skrive dit eget gode content handler det om at blive synlig og skabe autoritet om din personlighed ved blandt andet at skrive kommentarer og vidensdele alle de steder, du kan:

 

  • Skrive blogindlæg og artikler på dit eget og andres websites og blogs.
  • Skrive indlæg og kommentarer på sociale medier og i fora… Igen om det emne, du ønsker at være toneangivende inden for.


Bagsiden af medaljen er
, at du kan være nok så vidende inden for dit felt og formidle nok så meget unikt kvalitetesindhold. Har du ikke en Google+ profil, der gensidigt er koblet sammen med de websites og blogs, hvor du skriver, kan du ikke udnytte effekten af AuthorRank.

Sådan imødekommer du Googles AuthorRank

For at få dine forfatteroplysninger med i søgeresultaterne skal du gøre følgende:

1. Opret en profil på Google+
Det er vigtigt, at du bruger et vellignende profilbillede – og at du er grundig i beskrivelsen Om dig – altså om hvad du beskæftiger dig med. Har du en G-mail, har du automatisk en Google+ profil. Nu skal du bare udfylde den.

2. AuthorShip
For at du på sigt kan udnytte effekten af AuthorRank på dit website eller på din blog, skal du have opsat et AuthorShip. Det betyder, at du under Om dig på din Google+ profil fortæller Google, hvilke websites, du bidrager til:

Jeg bidragyder til Falcke Digital Kommunikation og fungerer som skribent for ledernetværket Glade Chefer.

3. Link tilbage til din Google+ profil fra dit website
Din Google+ profil har en URL. Min hedder https://plus.google.com/u/0/+LineHornsletFalcke/posts/p/pub.

Du indsætter nu følgende kode i head-sektionen på dit website:

<link rel=”author” href=”https://plus.google.com/+LineHornsletFalcke“/>

Linket i href=”” er linket til min Google+ profil. Du skal naturligvis bruge din egen Google+ identitet eller den talkombination, der angiver din Google+ profil. Hér i videoen viser Mikkel Kongsfelt dig, hvordan du tilføjer authorship til din Google+ profil.

4. Test din opsætning
Du tester din opsætning med Google Rich Snippets Tool

Ifølge Googles Webmasterværktøjer kan du også linke dit indhold til din Google+ profil ved hjælp af en bekræftet e-mailadresse. Det fraråder Grosen Friis imidlertid på grund af manglende effekt.

Hvis du har gæstebloggere…

Du kan sagtens have flere forfattere eller gæstebloggere tilknyttet dit site. Som Mikkel Kongsfelt forklarer, sætter du en rel=”author” kode ind på de sider, dine øvrige forfattere har skrevet med henvisning til deres Google+ profil. Men der må kun være én author kode pr. side. Både hos Mikkel Kongsfelt og Søren Riisager kan du læse mere om AuthorRank og det nært beslægtede PublisherRank.

Nu er det bare at gå i krig! Og du er velkommen til at dele dine erfaringer både her og på min Google+…